برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم

مدیریت امور پشتیبانی و رفاهیResearch Vice-Chancellor

فهرست اصلی
تاریخ : سه شنبه 16 ارديبهشت 1393
کد 372

#لزوم راه اندازی شهرک بین المللی سلامت در تبریز

#لزوم راه اندازی شهرک بین المللی سلامت در تبریز

لزوم راه اندازی شهرک بین المللی سلامت در تبریز


با راه اندازی نخستین دانشکده طب استانی در تبریز در سال 1324 هجری شمسی یعنی حدود 70 سال پیش ، آموزش پزشکی با تدریس دانش آموختگان آذربایجانی که از مراکز پزشکی اروپا فارغ التحصیل شده بودند، این شهر را به مرکز طب و علوم پزشکی شمال غرب کشور تبدیل کرد .
امروزه با فعالیت بیش از 10 هزار پزشک در رشته های مختلف تخصصی و عمومی و بکار گیری جدیدترین تجهیزات پزشکی تبریز بعد از تهران به دومین قطب علوم پزشکی کشور مبدل شده است .
به گزارش وب دا به نقل از واحد مركزي خبر آذربايجان شرقي ، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: با استقرار صدها مجتمع پزشکی ، دندان پزشکی ، سونوگرافی ، ماموگرافی ، زنان و زایمان ، مراکز لیزر و چندین بیمارستان مجهز بخش خصوصی، روزانه بیش از 50 هزار نفر از هموطنان و اتباع خارجی از خدمات این مراکز بهره می برند .
دکتر قاسمی می افزاید: به علت بالا بودن سطح خدمات تخصصی و فوق تخصصی در مراکز درمانی و پزشکی شهر دانشگاهی تبریز ، مراجعه بیماران کشورهای آسیای میانه و قفقاز از جمله جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، گرجستان ، نخجوان و همچنین کشور های ترکیه ، قبرس و عراق دوچندان شده است .
وی اضافه می کند: روزانه بیش از هزار نفر از اتباع این کشورها به مراکز درمانی و بهداشتی شهرهای مرزی آذربایجان شرقی به ویژه تبریز مراجعه می کنند به طوری که تعداد مراجعه کنندگان و بستری شدگان در مراکز درمانی استان نسبت به سال 90 دو و نیم برابر شده است .
کارشناسان براین باورند ، با تبدیل تبریز به بزرگترین شهر توریست درمانی کشور در سالهای اخیر، لزوم راه اندازی شهرک بین المللی سلامت در اذهان عمومی تداعی شده است و مسئولان ملی و محلی باید بر انجام این امر مهم که می تواند دستاوردی برای کشورمان نیز باشد، برنامه ریزی های لازم را به عمل آورند .
مدیر امور روابط بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: نخستین مرکز مدیریت سلامت (NPMC) کشور با نام مرکز کشوری مدیریت سلامت، 14 سال پیش در شهر تبریز راه اندازی شد .
دکتر عبدالهی می افزاید: این مرکز زیر نظر سازمان بهداشت جهانی جدیدترین آموزشها و نتایج تحقیقات علمی و پزشکی را به پزشکان ایرانی و برخی کشورهای خاور میانه ارائه می کند و تاکنون صدها دوره آموزشی فوق تخصصی برای پزشکان کشورهای آسیای میانه و قفقاز ، عراق ، ترکیه ، جمهوری آذربایجان ، نخجوان ، گرجستان و افغانستان برگزار کرده است.
وی اضافه می کند: به علت تحقیقات بنیادی استادان و جراحان تبریزی در حوزه های پزشکی تخصصی از جمله کشت سلولی ، جراحی های قلب و عروق ، تحقیقات نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی ، پوست و دندان پزشکی، برند خوبی برای مداوا و جذب توریسم درمانی در کشور ایجاد شده است و در سالهای اخیر موفق شده ایم با بهره گیری از سرمایه های بخش خصوصی، تجهیزات مدرن تخصصی و فوق تخصصی را در همه رشته ها فراهم کنیم که این موارد ظرفیت های خوبی برای رونق گردشگری سلامت در تبریز بوده است .
به گفته آقای عبدالهی، با این حال هنوز جای یک شهرک مدرن سلامت در آذربایجان شرقی خالی است و باید تلاشهای ملی و محلی برای احداث این شهرک به سرعت انجام شود .
افشین بابایی از مراجعه کنندگان غیر بومی به مراکز درمانی تبریز می گوید :‌ این منظره خوشایندی نیست که صدها بیمار با همراهان خود نسخه در دست به دنبال یافتن دارو در خیابانهای شهر بگردند و یا در پی یافتن نشانی پزشکان متخصص، سرگردان باشند .
وی می افزاید : بیماران و خانواده هایشان بدون هیچ راهنمایی مجبورند به همه مراکز پزشکی سر بزنند و با خواندن تابلوی مجتمع های پزشکی ، پزشک مورد نظر خود را پیدا کنند .
بابایی اضافه می کند: باید شهرکی برای انتقال این همه مجتمع پزشکی که در خیابان های مختلف تبریز به صورت ناهمگون گسترده شده است، ایجاد شود تا بیماران غیر بومی خارجی و داخلی بتوانند از امکانات این شهر بهتر استفاده کنند .
مدیر امور گردشگری سلامت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز می گوید: اکنون ایران به یکی از مقصدهای گردشگری سلامت در خاورمیانه تبدیل شده و 4 شهر دانشگاهی تهران، تبریز، مشهد و شیراز به 4 مرکز مهم جذب گردشگری سلامت درآمده است .
دکتر حاجی زاده می افزاید: با همفکری دست اندرکاران حوزه سلامت ، بهداشت و درمان و مدیران حوزه سلامت بخش خصوصی موفق شده ایم شیوه نامه جذب گردشگری سلامت را وارد مرحله اجرا کنیم .
وی اضافه می کند: صدور موافقت نامه اصولی برای راه اندازی دفاتر گردشگری سلامت در آذربایجان شرقی آغاز و تاکنون 15 دفتر جذب توریست درمانی در این استان راه اندازی شده است .
آقای حاجی زاده می گوید: کارشناسان این دفاتر با انعقاد قرار داد با مراکز پزشکی و درمانی کشورهای خاورمیانه ، آسیای میانه و قفقاز از این پس بیماران نیازمند را به مراکز تخصصی و فوق تخصصی آذربایجان شرقی منتقل می کنند .
مدیر امور گردشگری سلامت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین می گوید : برنامه ریزی برای راه اندازی شهرک بزرگ بین المللی سلامت را جزو برنامه های خود قرار داده ایم .
شهردار تبریز هم از قبول مسئولیت ساخت شهرک سلامت تبریز به همت برادران خیر مردانی آذر خبر می دهد .
آقای نجفی می افزاید: این خیران که تاکنون با سرمایه شخصی خود دهها مدرسه در مناطق مختلف ایران و تبریز ساخته‌اند، این بار با مشارکت و همکاری شهرداری تبریز تصمیم گرفته اند بیمارستانی مدرن و مجهز و شهرک سلامت را در شهرک خاوران احداث کنند .